UVOD

 

Prometejeva avto šola v živo prikaže celotni potek poučevanja v šoli vožnje.

Predstavi tako teoretični del usposabljanja, praktično vožnjo in še izpitno vožnjo za povrhu.

Avtošola v živo

Popisali, poslikali in v kamero smo posneli vse, kar se dogaja v šoli vožnje. V prispevkih smo povezovali praktično vožnjo v šolskem vozilu s snovjo, ki jo predava učitelj predpisov, celotni projekt pa smo zaključili z vožnjo pred izpitno komisijo.

Namen projekta

Nadejamo se, da bo vsebina zanimiva za vse bodoče voznike, saj bomo v člankih združili oziroma povezovali dogajanje med vožnjo z znanjem, ki si ga kandidati za voznike pridobijo v predavalnici. Menimo, da bo vsebina koristna in (upamo) zanimiva tudi za voznike ter ostale udeležence v prometu. Vožnja, kakršno učijo v šolah vožnje, vključuje mnoge elemente oziroma ravnanja, na katera vozniki kmalu po pridobitvi dovoljenja pozabijo. Prav v opuščanju v avtošoli pridobljenih znanj pa lahko iščemo razloge za stanje cestnoprometne varnosti pri nas.

Jasna


Jasna je dijakinja zadnjega letnika gimnazije in prvi ter najpomembnejši igralec avto šole v živo. Želi si pridobiti vozniško dovoljenje in ni je strah nastopanja pred kamero. 

Učitelj vožnje


Aleš Črnivec, učitelj vožnje z dolgoletnimi izkušnjami.

Resničnostna predstava naj se prične!

Jasna gre sedaj na tečaj iz cestnoprometnih predpisov, takoj nato pa bo sedla v mazdo. Resničnostna predstava naj se prične!

Šolsko vozilo MAZDA 2

Šolsko vozilo mora imeti na strehi svetlobno tablo, dodatno zunanje ogledalce, dvojne komande in dodatno notranje ogledalo za učitelja vožnje.

Vse to je vpisano v homologacijsko izjavo in prometno dovoljenje.

Šola vožnje Prometej 


Usposabljanje kandidatov za voznike se mora odvijati v okviru za to dejavnost registrirane organizacije, ki je vpisana v Register šol vožnje pri Agenciji za varnost prometa. Strokovni vodja šole vožnje Prometej je Martin Miklavc.